Imam 14 dana za odustajanje po kupnji robe!

Razdoblje razmišljanja istječe 14 dana nakon dana primitka robe uzimajući u obzir da ako je dan isteka neradni dan, da se rok produžuje do prvog sljedećeg radnog dana.

U tom razdoblju možete odustati od narudžbe iz bilo kojeg razloga, čak i ako ste se jednostavno predomislili.
Da biste iskoristili pravo na odustajanje, morate me o vašoj odluci nedvosmisleno obavijestiti. Možete to napraviti tako da, primjerice, priložite pismenu izjavu robi koju vraćate poštom ili putem poruke e-pošte. Nije dovoljno samo vratiti robu! Ovdje je obrazac koji možete popuniti i poslati mi na priloženu adresu i tako me o obavijestiti o odustajanju. Preuzimanje obrasca.
U roku od dana od primitka robe i obavijesti o odustajanju novac će vam biti vraćen. No moguća je odgoda povrata u slučaju da ne primim vraćenu robu ili dokaz da ste je poslali. U povrat će biti uključeni i svi troškovi dostave koje ste platili pri kupnji, a troškove povrata robe tijekom razdoblja razmišljanja snosi kupac. Međutim, ukoliko ste pri kupnji tražili neki poseban način slanja pošiljke (npr. žurno, s dodatnim osiguranjem…) tada će povrat biti umanjen za troškove dostave.

Napominjemo da se ne smijete koristiti robom koju ste primili prije no što odlučite odustati od kupnje. Pravo na odustajanje ne postoji zato da biste imali 14 dana besplatne uporabe već kako bi vam se omogućio pregled robe na isti način kao da ste u trgovini.

Izuzeće proizvoda iz primjene pravila o razdoblju razmišljanja odnosi se na
robu po narudžbi ili personaliziranu narudžbu te digitalna preuzimanja.

Ovo pravo je u skladu s
DIREKTIVOM 2011/83/EU EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA

od 25. listopada 2011.