Ova adventska stabalca vam donosim s uputama „kako se to radi“. Za izradu ovakvih stabalaca izvrsno je koristiti ostake krpica, jer vam za jedno trebaju dva komada tkanine dimenzija oko 10×10 cm, vrpca, trakice i punjenje. Preporučam koristiti pamučne tkanine. Osim ovog predloška potrebni su konac i ostali osnovni krojački pribor. Veselo šivanje!!!

Također je ovo izvrstan projekt za početnike. Pa zašto ne biste izradili svoje ukrase! Preuzmite upute ovdje: Adventska stabalca – kako se to radi!
1 – pripremite izrezane trokutiće i prislonite ih tako da su im uzorci prema unutra. U gornji kut između tkanina umetnite vrpcu tako da gleda prema dolje. Točkice u ilustracijama predstavljaju vanjski uzorak.
2 – prošijte po rubu tako da na početku šivanja i na kraju napravite nekoliko „naprijed-nazad“ šavova ostavljajući na podnožju (bazi) trokuta otvor za prevrtanje.
Preokrenite kroz rupicu koja je ostala na dnu. Dobro izgurajte kutove i izravnajte rubove pritiskom pelge. 
3.  Napunite trokutić pripremljenim punjenjem. Gurnite trakicu za deblo u otvor na dnu stabalca i prošijte s vanjske  strane kako biste zatvorili otvor i pričvrstili trakicu!