Cvita je viseći organizator s džepovima – dimenzija oko 40 x 40 cm + omčice za objesiti. Izrađen od pamučnih tkanina.

Princip je jednostavan:
          – Odaberite konačne dimenzije organizatora i na osnovu toga izrežite dva komada tkanineza osnovu na koji će se ušivati džepovi: prednji i stražnji. Na željenu konačnu dimenziju dodajte sa svake strane po 1,5 cm. U mom slučaju su to dva komada 43 x 43 cm.
         –  Pripremite džepove. Ako želite ovakve „volumne“ džepove – na željenu dimenziju dodajte na širinu sa svake strane po 3 cm.
– Prostrite prednju stranu osnove i na nju pričvrstite bočne stranice džepova na željenu širinu.

 

–  Kada ih prošijete, donju stranu svinite dva puta ili na samom kraju ili negdje na 1/3 od kraja.
– Ja sam ovdje radila i jedno i drugo: srednji ružičasti džep sam svinula blizu kraju, a cvjetne džepove tik uz rub. S donjim velikim džepom sam se poigrala, tako da sam dio svinula, dio ostavila ravan i prošila negdje po sredini.
Kombinacije su beskrajne!
Prije nego se prošije stražnja strana, potrebno je pričvrstiti omčice. To mogu biti omče od tkanine kako sam ja napravila, mogu biti jednostavno trakice, trakice sa čičkom, s rupicom za pucu…
Stražnju stranu osnovice pričvrstite tako da strane  uzorkom  budu prema unutra i prošijte po svim rubovima ostavljajući otvor za prevrtanje. Prevrnuti komad dobro stisnite peglom i još jednom prošijte kako bi se otvor zatvorio i dodatno ukrutili rubovi!
Veselo šivanje!!!

Save