Uvijek se vodim željom da podijelim sve informacije ovdje na blogu, o tome gdje se može pronaći neki pribor ili materijal. U ovo prazničko vrijeme svi se okupljamo oko ukrasa, a nerijetko želimo i sami nešto izraditi, napraviti.

Do prije nekoliko godina u Zagrebu je postojala, valjda samo jedna trgovina s repromaterijalom i priborom za hobiste. U ovo doba bi bila krcata, da ne možeš u nju ući. Kad bi netko iz južnih krajeva molio da mu skoknem po nešto, već bi me lagani znoj oblijevao. I danas je to sjajan dućan –  Hobby Art Chemaco, naravno.

Danas je tih dućana s repromaterijalima dosta, za svačiji ukus, reklo bi se. Ponuda je uglavnom iz daleke nam i prijateljske Kine. No, neki od njih drže ipak neku kvalitetu i trude se držati korak s europskim trendovima i nude proizvode izrađene u EU. A neki, kada izađeš iz njih ti treba neko vrijeme da dođeš  sebi i još jednom postaviš prioritete u glavi, iako zadovoljna jer si ipak našla što si tražila.

Ovaj post je nastao kao sažetak jedne facebook prepiske i zahvaljujem svima koje su sudjelovale s prijedlozima i obogatile listu trgovina repromaterijala.

Zagreb
Argentum vitae – Siget, Novi Zagreb , trgovina s priborom za izradu nakita, perlicama, trakicama i sl.

Puls hobby store -repromaterijal i proizvodi poznatih marki u svijetu hobija http://hobby.hr

Hobby Art Chemaco – Vukovarska – kreativni kutak za hobiste i umjetnike

Pako Repromaterijal i Modni Dodaci – Dubrava, sve za izradu nakita

Kodić d.o.o repro materijali i modni nakit – Dubrava, sve za izradu nakita

Mustapić trade d.o.o.

RAJČIĆ&RIBIČIĆ – Vukovarska, u Splitu su to repromaterijali Ana

Velika Gorica
Veseli dućan – između ostalog ima i ponudu repromaterijal

Rijeka

Paleta Art – trgovina slikarskim priborom i materijalima za sve slikarske tehnike te hobby priborom i repro materijalima za izradu nakita.

Split
Rrepromaterijali Ana
Jagla (Fregata)

U nekim trgovačkim centrima se može pronaći trgovina lanca TEDi nudi široki izbor proizvoda za svakodnevnu upotrebu, poklone i dekorativne artikle, pisaći pribor, artikle za zabave.