Kotula ili suknja.

100 bofora šivanje suknje
100 bofora šivanje suknje


Dugo sam tražila jednostavan kroj za ovakav jednostavan komad odjeće. Konačno sam ga našla! Djevojčice su strpljivo čekale. Sad već znaju da mi treba dosta vremena i svjesne su kako stvari nastaju. U slučaju ove kotule, bile su uključene od početka. Dobro su se načekale da stignu tkanine. Mlađa je doduše odabrala komad lana koji smo imale doma. Njena je suknja bila zato prva na rasporedu. I na prvima se uvijek nešto nauči.

100 bofora šivanje suknje
100 bofora šivanje jednostavne suknje

Izvrstan kroj za suknju za sve uzraste sam našla na stranicama sjajne trgovine iz New Yorka – Gathered Skirt for All Ages . Jednostavno, da ne može jednostavnije. Ako se niste usudile do sada šivati neki odjevni komad – ovo je prilika.
Upute su jasne, čak je jedan korak popraćen videom. Nema greške. Svi komadi tkanina se trebaju izrezati u pravokutnike. Samo obratite pažnju na jedinice mjere, pisano je u inčima. 1 in = 2.54 cm.
Obzirom da je u pasu naborana, ako se i potkrade koja greška – neće se primijetiti.

100 bofora šivanje
100 bofora – lanena kotula

Ako budete pratili upute, savladat ćete i jednostavan trik korištenja zig-zag šava na šivaćoj mašini kojim se osiguravaju rubovi od paranja.

Ono što sam promijenila u drugoj suknji, u odnosu na prvu je da sam ojačala šavove na džepovima.

Materijali koje sam koristila su za plavu kotulu lan. Za rozu kotulu sam se odvažila koristiti tetra tkaninu. Za obje su džepovi od pamučnog popelina.

Veselo šivanje.