Kratke pamučne hlačice, ili šorc kako mi kažemo, su neizostavan dio ljetne garderobe. A ne možete ih imati dovoljno. Bar ne u našem slučaju kada sladoled sa štapića još uvijek curi po svukuda, kada je omiljeni kutak u vrtu – baš onaj komadić blata koji se napravio nestašnim polijevanjem… i da ne nabrajam.

Ova jednostavna osnovna verzija je stvarno jednostavna, nema ni džepova, ni zatvarača, ni znački ni ukrasa… što se sve naravno može dodati – ali to nam ionako ne treba. Dobro, možda koji džepić ne bi bio na odmet. Ipak, da ne bude dosadno – dvije su opcije – naborane nogavice s elastičnom trakom ili ravne.
Najbolji izbor je pamučni popenlin, ali može i bilo koje drugo pamučno platno. Gledajte da je mekano, ipak je to ljetni šorc. Mogu i lanene, a može i neki jeans ili slično. Ja osobno ne volim materijale s elastinom ili poliesterom – ali tko voli…
Za ovaj uzrast  18 mjeseci do 3 godine oko pola metra tkanine će biti i više nego dovoljno, u širinu metar.
Pripremila sam i kroj koji se može isprintati na A4 formatu papira i dodala kratke upute za „kako se to radi“. Zaboravila dodati da je šav uračunat u crtež i da sam šila s 1,5 cm odmaka od ruba. Skinite kroj odavde: šorc-kako se to radi. pdf
VESELO ŠIVANJE!
Da se ogradim: ovdje pišem o stvarima za koje sama smatram zanimljivim ili me je netko nešto slično pitao i da bi bilo od općenito od koristi. Ovo o čemu pišem nije moja profesija niti sam učila takve škole. Ovo pišem sve u dobroj namjeri iz svog iskustva.

One thought on “Kratke hlačice iliti šorc – kako se to radi!”

Comments are closed.