Šivanje haljinice tetra platno

Dugo sam pretraživala i smišljala koji bi kroj haljinice najbolje išao za dvostruko tetra platno. Čim se pojavio u metraži i još k tome u raznim uzorcima i bojama, bilo je jasno da ga moram isprobati. Valjda tu ima nešto osjećaja onih prvih prekrasnih dana kada su tetra pelene jedne od osnovnih rekvizita dok brinemo o malim mirišljavim štručicama.
No, osim toga, tetra platno je lagano i prozračno. Idealno za ljetnu odjeću.

Rozo – samo da je rozo…

Uzroke ovog tetra platna je izabrala sama vlasnica haljine. Nisam baš bila najsretnija s odabirom. Ružičasta tkanina s još ružičastijim srcima??? Ali morala sam, takav je bio dogovor one biraju. Ja sam izabrala samo ovu tkaninu za džepove i gornji dio haljine. To je lagani pamučni, popelin 115 g/m2. I ona se složila s tim. Obje tkanine nose oznaku Certifikat Oeko-Tex® Standard 100 koje nam jamči sigurnost proizvoda, odnosno da nema nikakvih opasnosti po ljudsko zdravlje. U Svijetu metraže je sve više takvih tkanina u ponudi, a uzorka zaista ne manjka.

Šivanje haljinice tetra platno

Sada na kroj. Preporučujem toplo, od srca za sve šivače početnike, koje se žele odvažiti u izradi nekog odjevnog predmeta, a ovim iskusnima neće trebati puno nagovaranja kad pogledaju kroj. Radi se od Geranium dress kroju blogerice Made by Rae. Ono kada bivša učiteljica fizike krene raditi krojeve… sigurno je da sve paše.
Kroj je prilagodljiv za nekoliko kombinacija haljinice, ovisno je struk naborani ili plisiran, jesu li rukavi ravni ili kao krilca, kakav je izrez oko vrata…

Rukavi i dvostruki gornji dio haljinice

Geranium dress kroj sam nakon kupovine preuzela s njene stranice. Nekoliko je opcija kako isprintati kroj. Može se na A4 stranice pa spajati, upute su jasne, iako je dosta listova u igri i ako ste se odlučili za jednu kombinaciju i želite samo taj dio isprintati, morat ćete biti pažljivi.
No, ono što je super je da je u paketu (zip-u) došao i kroj na A0 formatu, koji sam onda odnijela u print studio i isprintali su mi ga na tom arku za 15ak kuna (Trnsko, print Malekoci). Ne dajte se prijeći ako vam nude išta preko 30 kn zaplotanje A0.

Uživanje u vrtnoj ljetnoj haljinici

Upute za šivanje koje dolaze s krojem su na engleskom i jasne su. Ja sam se malo pogubila oko nabora u struku jer nisam pratila upute (neka mi), ali na koncu, te se greškice ne vide. Na sljedećoj haljinici ih sigurno neću ponoviti.