Dojiljama ne treba puno predstavljati čemu služe i kako se koriste. Samo je pitanje koje i kakve jastučiće koristiti.
Posebno u prvim danima uspostave dojenja, kada otpust mlijeka može biti jači, meni su se pokazali neizostavni dio svakodnevnice. Doduše, u prvih par tjedana sam koristila kupovne, jednokratne jastučiće, jer su i oni jedva izdržavali snažni let down kakav sam imala.

Sad nakon dva mjeseca, radije biram ove platnene jastučiće. Prirodniji su mi i prozračniji. A i veseliji, mora se priznati.
Pa evo kako se to radi!
Izrezati krugove
Od materijala sam koristila pamučni frotir i pamučnu tkaninu sa uzorkom. Izrezala sam za jedan jastučić: jedan krug frotira i jedan tkanine sa uzorkom promjera oko 12 cm. Koristila sam za pomoć plastični disk koji se nađe u spindlu cd-ova. Pa evo, konačno da i on nečemu posluži!
Za one koji imaju endlericu preporučila bih tutorijal Megan Nielsen. Gdje također možete isprintati i kružić po kojem ćete rezati, ako nemate CD pri ruci. Uz to, Megan na ovom tutorijalu koristi ušivak za oblik jastučića. Ja ga ne preporučam, iako jastučić bolje izgleda i prijanja na mjesto – svaki dodatni šav može nažuljati i stvoriti nepotrebne probleme. To je moje iskustvo.
Otvor za preokretanje
Izrezane parove krugova prošiti po rubu tako da su im strana sa uzorkom i mekša strana frotira prema unutra, ostavljajući otvor za preokretanje koji se ojača s par šavova unatrag.
Preokrenemo jastučić, dobro ga pritisnemo peglom.
Preokrenuti jastučići

 

Jednim šavom obrubimo jastučić zatvarajući otvor koji je ostao. Ovdje se meni pokazalo bolje koristiti zig-zag šav, jer bolje stisne dupli sloj, a i veselije je. I ne brinite ako niste postigli savršeni krug… to nitko neće vidjeti!
Platneni jastučići za dojenje, nursing pads

 

Platneni jastučići za dojenje, nursing pads

 

Platneni jastučići za dojenje, nursing pads
 
Veselo šivanje i uspješno dojenje!

Save

Save

One thought on “Platneni jastučići za dojenje: kako se to radi!”

Comments are closed.