Ovo  je prvi od nekoliko postova o naramenicama koji će uslijediti. Oni koji ne vjeruju da ću moći barem tri suvisla posta o naramenicama napisati – neka im bude.
No, redom. Metalna galanterija potrebna za dobiti podesivu naramenicu je barem jedan d-prsten ili eng: d-rig, a i pod tim nazivom ćete ih i najlakše dobiti u dućanima.

To je ta čarolija kupovine u dućanima s tkaninama i opremom gdje vas prodavačice gledaju onako ispod oka, samo čekajući priliku da vas matiraju pitanjem „a za što vam to treba“. Ništa one ne razumiju što im govorite, ali d-ring na tečnom engleskom – to znaju, i znaju da nemaju – najčešće.
Osim d-ringa ili pravokutnika, potreban je i regulator duljine – ovaj pravokutnik s prečkom i naravno naramenica. Duljina moje naramenice je oko 160 cm.
dakle, kako se to radi:
Prvo je potrebno otkinuti komad naramenice 15-20 cm duljine i provući ga kroz prsten i prošiti.
Staviti za sada po strani.
 
Sada uzmite osnovnu naramenicu i jedan kraj provučete kroz regulator, preko prečke i zašijete, slično kao s prstenom.
Drugi kraj naramenice provučemo kroz prsten:
pa preko prečke
i to je to. Dobili smo dugačku podesivu naramenicu čije krajeve ušivamo kao da imamo običnu naramenicu.

Da se ogradim: ovdje pišem o stvarima za koje sama smatram zanimljivim ili me je netko nešto slično pitao i da bi bilo od općenito od koristi. Ovo o čemu pišem nije moja profesija niti sam učila takve škole. Ovo pišem sve u dobroj namjeri iz svog iskustva.

One thought on “Podesiva naramenica – kako napraviti”

Comments are closed.