..ili botuni, botunići, dugmad ili dugmići. Presvlačenje puca je zgodno jer možete imati dekor kakav vam odgovara, bez da preokrenete pola grada (ili interneta) za pravim koji bi ogovarao…

Postoje plastični i metalni – ovisno o finalnom proizvodu. Ovisi i kakvi su straga – imaju li samo ušku (wire back), ili ovako kako sam ja kupila s grbom s dvije rupice,  a mogu biti i bedževi ili ravni ako ih planiramo lijepiti na podlogu.

Alat koji dođe za njihovo sastavljanje je vrlo jednostavan i ako su u pitanju dvije ili tri puce, može se proći i bez njega, ali ako planirate spajati desetke komada, onda su ovi kalupi ok. Po stoje i preše i kliješta…
Ja sam se dugo premišljala i još ustvari razmišljam i pokušavam dokučiti nešto – što mi valjda nitko neće reci – a to je – koliko ustvari mogu držati ovakve puce. Ona je spojena i drži samo oblikom. Nikakva se deformacija okvira ne događa. Stražnji dio samo sjedne u prednji i krpica između.
Može li se od njih očekivati neka druga  – do ukrasna funkcija? Mogu li oni uopće biti dio neke male torbe, bez da se raspadnu u dva – tri dijela?
Ne znam. I zato što ne znam – poslala sam već nekoliko probnih primjeraka mojim dragim curama na testiranje. Ne znam da će ijedna od vas pročitati ovaj tekst do kraja…  ali imam još par testnih – pa ako je koja voljna… zapisujem…

6 thoughts on “Presvučene puce, gumbi, dugmad”

 1. Možeš i mene staviti na popis testerica :)
  Baš mi treba nešto šareno – crveno, zeleno, bijelo – za novu torbu

  Pozdrav
  Ina

 2. danas sam se sjetila da nisam komentirala botune. razlog – dok sam prišivala botun, razdvojio se :/
  palo mi je na pamet da nije zbog toga što je presvučen tankim pamukom pa sam jedan od onih praznih presvukla debljom tkaninom. taj se drži :)

 3. ozbiljno! da deblji bolje drže? sad, je li ovaj s kukicom ili ovaj s "grbom". ovi s grbom su jako loši, budem napisala post i o tome. Nabavila sam još jednu treću vrstu i ta je bas profi.
  Još sam pročitala da je dobro kad se materijal predhono namoči vodom.

 4. ovaj s grbicom, čak sam dala maloj da ga ona testira – čitaj: provuče konac i vitla s njim po zraku :lol

Comments are closed.