Spoon doll – DIY project for kids

U vrtiću su nam odgajateljice (u daljnjem tekstu: tete) podijelile domaći zadatak. Trebali smo zajedno kod kuće osmisliti lutku za njihovo kazalište u skupini. Trebala je to biti lutka na kuhači, mogli smo koristiti sve vrste materijala, a najviše djetetovu kreativnost – pisalo je u uputama. Ne manje važno, osmišljena lutka treba imati ime, karakter. Valjalo je biti siguran i čime se bavi te kakav joj je glas… što voli i kakve priče zna ispričati. Zadatak našeg djeteta je da tu lutku predstavi svojim prijateljima. 

Tako smo mi pristupili vrlo studiozno tom zadatku, kako i priliči obitelji inženjera.
wooden spoon doll with wool used as hair
Prvi tjedan sam ja tražila po kući tu jednu drvenu kuhaču, za koju sam bila sigurna da ju negdje imam. U to doba smo saznali da će joj specijalitet sigurno biti pizza, pa smo zaključili da naša lutka kuharica (iz duge loze kuhara). Onda smo jedno vrijeme mislili, ali nismo bili sigurni, da se zove Kišnica, ali pokazalo se da je to Sunčica, koja voli fotografirati i pomagati drugima. Njene pizze su rađene sa zdravim i namirnicama, tako da se njena pizza može jesti i za ručak. 
Kosu smo joj napravili od vunice u dvije boje i ispalo je baš sunčano. Dodatno smo od filca nalijepili dio na vrh kuhače. Ukrasi u kosi su cvjetići izrezani iz filca, a na konopčiću vise dvije drvene kuglice. Haljinica je dizajnerska. Jednostavno si nisam mogla pomoći pa sam joj sašila jednu, cvjetnu. Lice joj nismo htjeli posebno dotjerivati. Pomislila sam – budući je lutka za kazalište, možda bolje da ne naglašavamo ekspresije lica. Ipak da ostane dovoljno mjesta za maštu. Pa upoznajte Sunčicu! 
Spoon doll – family  kindergarten project