Nije da me se često pita – a zašto ti pišeš blog. To ti nitko ne plaća? Ne. Mene ne plaćaju da pišem blog. Blogeri su također čuđenje u svijetu. Neke postove pišem baš za svoj gust, neke pišem za sebe kao podsjetnik za ne zaboravim ili kad zaboravim da znam gdje ću naći. Naravno, pišem i za sve one koji čitaju. Takav je ovaj post!

Evo top pet blogova koje ne propuštam!

1. Maje Zmaje blog

Maje nam donose Lifestyle blog. Njihove ideje, svakodnevnica kroz koju nas provode je pravo blogersko osvježenje. Ne samo u hrvatskoj blogosferi, a i ne samo u blogosferi nego i generalno. Uredno i pomno smišljen savjet ili preporuka, ilustrirana s prekrasnim autorskim fotografijama bit će savršena oaza maštanja i izvor dobrih ideja za svakoga.

Maje Zmaje će za sebe reći da vole vintage odjeću, namještaj i sitnice, make over projekte, šivanje, ljepljenje, farbanje, kreativne ljude, handmade, kuhanje i druženje, knjige, glazbu, koncerte, buvljake, skitanje i pišu o malim stvarima koje svaki trenutak čine ljepšim!
http://majezmaje.blogspot.com/

2. COOKam i guštam

Food blog COOKam i guštam je krcat provjerenim receptima za svaki dan. Naći ćete tamo recept za svaku priliku iz svakog podneblja. Savjete i recepte za pripremu tradicionalnih jela, jela za koja sam sigurna da ćete naći sve sastojke – jer oni zaista postoje u vašem dućanu ili tržnici. Savršeno jednostavno. Prekrasne fotografije, a ne manje važno – autorica često voli svoje recepte i ilustracije obogatiti i glazbenom podlogom, pa ne nedostaje ni dobrog zvuka uz kuhanje.

Tanja koja stoji iza ovog bloga će za sebe reći da je žena, majka, blogerica :xe Guštam u malim stvarima, finoj klopi, dobroj glazbi, knjizi, filmu….
http://cookam.blogspot.com/

3. – Yuli handmade

Yuli je blog na engleskom jeziku. Ono što ga čini posebnim i gdje ja najviše uživam su tutorijali i mustre za kukičanje. Kada vidite s kojom lakoćom i kako grafički jednostavno objašnjava i prikazuje kako se rade pojedine tehnike, bodovi s kukicom – jednostavno poželite imati više vremena ili barem više konca i vunice ;)
Sigurna sam da ćete se pretplatiti na čitanje ovog inspirativnog štiva blogerice iz Južne Afrike
Yuli će za sebe reći da je mama s punim radnim vremenom i da joj je pisanje bloga kreativni bijeg. Želja joj je inspirirati Vas i potaknuti da se upustite u kreativnu avanturu zvanu kukičanje!
http://www.yuli.co.za

4. – Bubamara šarena

Ovo je jedan veseli kreativni blog koji ćete prelistati u dahu. Oslikavanje, kukičanje, pisanje, fotografija, inspiracije za svaku prigodu! Fotografija, putovanja, lifestyle. Originalne ideje za iskorištavanje, reciklažu i ponovnu upotrebu vrijednih predmeta koji još nisu za odbaciti. Ekološki svjesno zakoračite u svijet Bubamare šarene.

Daša, će za sebe reći da voli stvarati, a Bubamara šarena je nastala s namjerom da na jedno mjesto stavi dio svojih kreativnih ideja koje je zamislila i ostvarila….Imam “napadaje” kreativnosti u različitim oblicima, različitim materijalima i tehnikama.
http://bubamarasarena.blog.hr/

5 – Kruha i …

Još za kraj, jedan blog o hrani. Ako tražite inspiraciju za jednostavna jela i namirnice ovo je blog za vas! Svakako ne propustite pogledati, a i isprobati recepte za juhe! Ako budete pratili ovaj blog, bit ćete u korak sa sezonskim namirnicama pa tako i jelima i idejama za njihovu pripremu ili čuvanje.

Mirela na svom blogu neće puno otkriti o sebi, ali sam sigurna da ćete je upoznati preko recepata koje marljivo objavljuje od 2011. godine.
http://kruhai.blogspot.com/

Save

One thought on “Top 5 blogova koje pratim i ne propuštam”

  1. Draga Maris, puno ti hvala na ovome! Jako si nas obradovala i uljepšala si nam dan! Čast nam je biti u tako dobrom društvu i drago nam je da ti se sviđa ono što radimo! Pratimo se i dalje! :) <3 <3 <3

Comments are closed.