Krušna drobtina, prezla, krušne mrvice, Bread crumbs...
Krušna drobtina, prezla, krušne mrvice, bread crumbs…

Krušna drobtina, prezla, krušne mrvice, Bread crumbs…

Krušne mrvice predstavljaju konačni proizvod jednog zatvorenog kruga, kada radiš vlastiti kruh. Od kruha, preko dvopeka do prezle.

Proljetnih mjeseci ove godine su se na to mnogi odvažili, posebno za vrijeme kada smo svi ostali doma. Postali smo svjesni važnosti jednog osnovnog sastojka, kvasca za koji smo eto zaključili još prije nekoliko godina da nećemo više proizvoditi u svojoj zemlji.

Možda mnogi i dalje nisu svjesni od kojih je sve sastojaka koji kruh na policama pekara i dućana načinjen, pa posljedično i deklaracija krušnih mrvica ima cijelu nisku zanimljivih dodataka. Tako da ovo s kupovnim kruhom ne bih ni radila.

Postupak izrade prezle je jednostavan. Kruh se nareže na fete debljine oko 1.5 cm. Gledam uvijek da budu fete jednake debljine. Poslažem ih na lim za pečenje i na niskoj temperaturi od oko 100°C na ventilator ostavim da se suše. Ovo traje ovisno o tome koliko je kruh prethodno bio svjež. Pola sata od prilike, no potrebno je svako toliko provjeriti da ne zagori.

Kada su se osušile i ohladile dio ostavim za dvopek, a ostatak sameljem u multipraktiku. Druga opcija je na mašinu za meso.