Predstavljanje kolegice blogerice će savršeno zaokružiti ovaj mali serijal postova o blogu koje sam objavljivala proteklih desetak dana.

Upoznajte blog Girotondo – zaigrani dječji svijet! Girotondo je blog po mjeri kreativnog roditelja, i donosi ideje za kreativne aktivnosti s djecom. Mene je blogerica osvojila svojim promišljanjima o dječjoj igri na najosnovnijem nivou – kao što je penjanje na tobogan u suprotnom smjeru!
Sigurna sam da ćete u kategoriji “Mali kuhari” pronaći zanimljive i zdrave opcije za dječje obroke.Tu su još i preporuke dječjih knjiga i mjesta za izlete s djecom, kao i kreativni kutak. Da ja sad sve ne otkrivam, ovaj veseli blog je svakako mjesto koje kao roditelj ne smijete zaobići. Ali ne samo roditelj – preporuka svima: bakama, nonama, tetama, djedovima, stričevima… kumicama i kumovima! Svakako!
Martina, koja stoji iza Girotonda će za svoj blog reći da ga želi ispuniti idejama za kreativne radove, preporukama za edukativne slikovnice, radnim listićima koje možete preuzeti, aktivnostima za razvoj fine motorike, preporukama za mjesta po mjeri djeteta koja vrijedi posjetiti i još ponešto…

A vi znate koliko ja volim festivalske zastavice!!! Jednostavno ne mogu odoljeti da ne podijelim post o festivalskim zastavicama, kojeg možete pronaći na blogu u kategoriji “kreativni radovi”.

Vesele zastavice za svaku prigodu! 

 

Oduvijek su mi se sviđale nanizane zastavice! Idealne su za proslave, ali i kao ukras za terase, prozore, dječje sobe,… Možemo ih napraviti od šarenih tkanina ili debljeg papira, a evo kako možemo napraviti i orginalne nanizane zastavice od papira i starih pastela.

Za zastavice pripremite:
  • stare pastele (mogu biti i slomljene) u različitim bojama
  • papir
  • klamerica
  • pegla
  • veći papir
  • ribež

Komadiće starih pastela naribajte na ribež i stavite svaku boju u svoju posudicu. Mala pomoć: kasnije ribež umočite u kipuću vodu kako bi se brzo oprao.

Papir preklopite po pola i dajte djetetu da po želji posipa polovicu papira naribanim mrvicama pastela. Može složiti uzorke i kombinacije boja po želji.
Preklopite papir i stavite ga između većeg papira (može i novinski) kako ne biste uprljati glačalo i podlogu. Potom glačalom prijeđite po papiru. Dovoljno je svega par sekundi da se komadići pastela rastope.
Ponovite postupak više puta dok ne dobijete puno unikatnih kreacija na papirima. Papire odmah rastvorite, još dok su vrući.
Kad se papiri ohlade, izrežite trokute za zastavice.
Zastavice spojite klamericom u niz. Na spojeve zastavica možete stavljati trakice izrezanog papira kako biste il lakše spojili. Ako imate šivaću mašinu, možete ih međusobno i zašiti bijelim koncem.

Potom odaberite mjesto za svoje vesele zastavice. Mi smo naše zastavice objesile iznad stola u blagavaoni.

Savršeno! Možda ovo probam i na tkanini – mislim da bi lanena tkanina bila idealna za to!

Save