Odvažite se! Pred vama je jednostavan, da ne može biti jednostavniji tutorijal! Poigrajte se s uzorcima i ostatcima krpica i za prednju stranu napravite mali patchwork od komada koji su vam na raspolaganju.

Etui možete koristi i za spremanje pisaćeg ili šivaćeg pribora… ma savršen je za što god vam padne na pamet

 

 

 
Što mi treba? 
– vanjska tkanina, unutrašnja tkanina – dužine do pola metra, ovisno o dimenzijama za koje se odlučite
–  flizelin, podstava
– elastična traka, konopčić ili šivena traka za omčicu,
– drvena puca (gumb)
i ovaj jednostavan tutorial: Link na pdf 
Odaberite dimenzije etuija – ovisno o tome što ćete u njemu držati. Za 7″ tablet kao što je moj konačne dimenzije su 16 x 25 cm. Kada se preklopi bit će oko 16 x 20 cm.
Za to ću izrezati pravokutnike 18 x 27 cm. Od prilike računam po 1 cm sa svake strane. Ako ćete koristit vatelin za podstavu ili deblji flizelin, možete slobodno i  1,25 – 1,5 cm uzeti ekstra.  Planiram širinu do šava držati  1 cm.
 
Rezanje materijala – izrežite dva komada 18 x 27 cm vanjske tkanine, dva unutrašnje i dva podstave – flizelina, filca ili što ste već odabrali. Ja sam koristila vunenasti flizelin.
 
Aplicirajte flizelin na unutrašnju tkaninu na stranu gdje nije uzorak. Nakon toga prislonite dva pravokutnika da se uzorci gledaju, da su “krive” strane vani. Prošijte po jednoj strani i dnu. Drugu stranu prošijte tako da ostavite na sredini 5 do 6 cm otvor. Početak i kraj otvora osigurajte duplim šavom. Ostavite gornji rub otvoren. Vanjske komade također prislonite da su im uzorci prema unutra, ali prošijte rubom , dnom i drugim rubom, bez potrebe za ostavljanjem otvora.
 
Preokrenite unutrašnji komad da je uzorak vani. Umetnite ga u vanjsku vrećicu da su uzorci unutra i da se gledaju. Dobro pogurajte donje kutove. 

Omčicu učvrstite iglicom na sredini gornjeg ruba između dviju srana tako da gleda prema unutra. Prošijte po cijelom rubu, a kada dođete do omčice prošijte je dva put ili tri put da čvršće drži.
Preokrenite kroz otvor koji ste ostavili na unutrašnjoj vrećici.
Zatvorite otvor jednim šavom. Dobro ispeglajte komad. Ako ste ga radili za tablet ili slično – isprobajte ga staviti u etui i preklopite. Odmjerite u tom slučaju gdje bi vam najbolje pasala puca (gumb). Ušijte gumb. Dodatno ako želite možete napraviti i jedan šav po gornjem rubu. Taj šav, osim što je dekorativan, pridonijet će da se forma etuija održi, da se unutarnja vrećica ne širi prema van i obrnuto!
 
Veselo šivanje!!!
 

Save