Nauči šivati scrunchie gumice s ovim jednostavnim uputama.

Scrunchie gumice ili kako smo ih mi prije zvali samo trake za kosu, mogu se izraditi gotovo od bilo koje tkanine. Sjajan su dodatak modnoj kombinaciji, jer je mogu potpuniti tkaninom koja baš paše.

Materijal i pribor
Potrebno je za jednu gumicu materijala 40 x 10 cm. Meni se pokazalo da su bolji ipak nešto tanji materijali. Primjerice tanji traper bolje paše nego materijal od pravih traperica. Ali kako sam rekla – sve može.

Tkanina za scrunchie: oko 40 x 10 cm
Lastika oko 15 cm
Škare i ostali pribor a šivanje

Kako sašiti scrunchie gumice
Kako sašiti scrunchie gumice – pribor

Šivanje
Presavijemo tkaninu po duljoj strani, tako da je uzorak unutra. Prošijemo po duljem kraju kako bismo dobili tubu.

Kako sašiti scrunchie gumice
Šivanje scrunchie gumice

Preokrenemo prošiveni komad. Ovdje će biti dosta muke, ali nije najgore što slijedi. Ja sam se ovdje koristila jednim zgodnim alatom za preokretanje. Radi se o štapiću koji ima kvačicu na vrhu i tako s njom zahvatim gornji rub tkanine i preokrećem. Uglavnom – preokrenimo komad.

Kako sašiti scrunchie gumice
Kako sašiti scrunchie gumice

Pripremimo lastiku, gumicu koju ćemo provući kroz preokrenuti komad. Lastiku držimo prstima na oba kraja i spremamo se prošiti ju. Prethodno ju možemo zahvatiti štipalicom ili slično. Ako je potrebno više preklopa da bi se lakše zašilo lastika može biti dulje odrezana. Ovo je taj zeznuti dio. No, nemoj odustati.

Šivanje gumice za kosu
Šivanje gumice za kosu – spojena lastika

Nakon spajanja lastike, uspješnog, nadam se slijedi lagani dio gdje je potrebno podvući krajeve tube unutra i uredno ih prošiti.

Uvući uredno krajeve

Uvući uredno krajeve, preklopiti ih i prošiti.

Gumice za kosu Scrunchie gumice
Gumice za kosu Scrunchie gumice