Iako mi je u novogodišnjim rezolucijama jedna od stvari na vrhu liste bio blog, ne mogu reći da sam mu posvetila željno vrijeme. Nije ideja pisati češće, objavljivati više radi bloga samoga. Smisao ovog bloga je, osim same dnevničke forme kakva forma bloga i je – ideja mi je uvijek bila da to bude moj podsjetnik, moja bilježnica natuknica.

I trebala sam već toga zapisati, ali vrijeme proleti i prije nego se okrenete jurite po dječicu u vrtić i već ste svi u pidžamama…

U jednom od prijašnjih tekstova na temu gdje kupovati tkanine pisala sam i o Ikeai. Zanimljivi i veseli uzorci su nešto što svakako karakterizira ponudu. Također je zanimljivo da zanimljivih uzoraka ima i u dekor platnima, debljim izdržljivijim tkaninama koje su super za recimo ovakve korpe kakve ja volim raditi.
Jedini mali, sitni problemčić je, (a možda nekome i nije,meni nije) – što ovaj uzorak vrišti IKEA!!! I što bi netko mogao reći – pa to je moja jastučnica ili slično.
Prvo sam izradila ovu veliku korpu za igračke, a zatim i nekoliko malih korpica za organizaciju (ah, također igračaka).
Na koncu i dvije velike vreće za u dućan. Jedna ima izvana, a druga iznutra ovaj uzorak. Siva torba koja ima uzorak unutra izvana je šivana od sivog lana, koji joj daje dodatnu krutost i čvrstoću.
Najbolje od svega je što se sve ovo lako održava, jer se može prati u perilici. A dodatno koristeći ovakve torbe štedimo naš okoliš i ne opterećujemo ga jednokratnim vrećicama kojima gomilamo smeće.
A kako se to radi? Ovo su jednostavni projekti koje mogu i početnici savladati i bez da im treba neki tutorijal ili posebna uputa. Svejedno – na ovom blogu ćete naći i kako se to radi!
 
Veselo šivanje! 
Ikea STOCKHOLM – large shopper bag
Ikea STOCKHOLM – big shopper tote, and linen shopper tote
Ikea STOCKHOLM – baskets

 

Ikea STOCKHOLM – baskets

 

Save

One thought on “Inspiracija jednog uzorka”

  1. Prekrasno.. prije nekoliko dana dobila sam staru bagaticu na pokolon..a nikad u životu nisam ništa šivala… u potrazi za tutorijalima naišla sa na Vaš blog!Toliko ideja, baš inspirirajuće.. sve bih odmah šivala ! LP, Martina !

Comments are closed.