jesenska maska
jesenska maska

Jesen je moje omiljeno doba godine. A omiljena zabava mojih djevojčica je preoblačenje, maskiranje i igranje raznih uloga (da ne kažem glumatanje). Tako smo odlučile napraviti ovu jednostavnu jesensku masku. Osim što smo se zabavile odabiranjem pravog lišća za masku, naučilo se i koji list pripada kojem stablu i kojem plodu. Kad je prikupljanje bilo gotovo upustile smo se u izradu ovih vilinskih maski.

Jedina nezgodna stvar s ovakvom maskom je što traje vrlo kratko, pa uživajte u njoj dok se lišće ne opusti… a onda, ako vam se zaista svidi uloga jesenske vile, možete napravit drugu s nekim drugim lišćem ili razmislite o nekoj metodi čuvanja lišća.

Što nam sve treba:
– za masku neki tanji karton i oblik maske za izrezivanje. Ja sam prvo iscrtala na papiru obris maske, a zatim ga prenijela na karton. Također možete naći na internetu neki zanimljiv oblik maske i otisnuti ga.
– ljepilo, škare, elastična vrpca i bušilica za papir – suho lišće Kako se to radi:
-Izrežite oblik maske iz kartona, probušite dvije rupe i provucite elastičnu vrpcu na duljinu koja paše glavi kojoj je maska namijenjena.
– Krenite lijepiti lišće. Ja sam krenula od sredine i slagala listove simetrično s jedne pa s druge strane.

jesenska maska
jesenska maska

– Kada ste gotovi s prednjom stranom i popunili masku, okrenite je s druge strane pa izrežite lišće koje prekriva otvore za oči.

Objavljeno na Večernjakovoj blogosferi .