100 bofora, setovi za izradu
100 bofora, setovi za izradu

Krenula sam za jedan svoj rođendan razmišljati o tome da bih mogla neke svoje šivotvorine ponuditi na prodaju. To nam je u prirodi, valjda. Nakon što su prijateljice bile zadovoljne mojim proizvodima, nakon što sam ja bila zadovoljna sa svojim proizvodima, ovo pitanje je stalno visilo u zraku. Budući da se šivanjem bavim kao hobijem u svoje slobodno vrijeme, čitav ovaj proces je trajao jako dugo. Tako nakon drugog porodiljinog dopusta – morala je pasti ta odluka, imala sam zaista dovoljno vremena za razmišljanje, računanje i proučavanje. I pala je odluka – domaća je radinost registrirana. Isprva je to bilo zaista ležerno.

Ono što bih sašila viška, ponudila bih na prodaju. Bilo je tu svega – od torbi, malih bursica, korica za tablet, korica za mobitel, korpi za kruh… O blagdanima neki ukrasi, kokice za Uskrs, stabalca za Božić. I dalje je to ležerno, barem to pokušavam tako držati. Iako se ponekad pitam – što mi je to trebalo sada preuzeti na sebe, ali na koncu konca – nakon svakog dobrog posla se osjećamo zadovoljno i ispunjeno. Ideja ne nedostaje, ali jednostavno, s vremenom su se iskristalizirale neke stvari, neki proizvodi po kojima sam zaključila da želim da su Bofori posebni. Ovdje ne govorim o blogu i tutorijalima koje pišem, nego baš o proizvodima.

100 bofora, setovi za izradu
100 bofora, setovi za izradu

Zamisao da napravim set za izradu ukrasa od filca došla je kao kombinacija na odgovor – što je najjednostavnije za šivati za početnike i velikim interesom moje publike na blogu kada sam im ponudila da biraju žele li gotov ukras ili set za izradu. Iako sam bila iznenađena na prvu, jasno mi je sada da je moja publika složena od kreativnih žena, majki, tetki, baki koje žele same stvarati i posebno žele to prenijeti na svoje najmlađe članove obitelji. Prepoznale smo tako zajedno jednu malu kutijicu u kojoj je sve – od pribora za šivanje, uputa i komada filca za izradu željenih ukrasa.

Zgodno je zaista, za nekoga tko želi početi i iskušati se u vještini šivanja, da ne mora kupovati metre tkanine za probu ili razmišljati gdje kupiti ovo ili ono što bi mu moglo trebati. Djeci je važno da kada im ponudimo ideju da oni vide i imaju osjećaj da to mogu napraviti. Kada i vide da je sve što im treba zaista u toj maloj kutijici – sve i ništa mimo toga, onda su i odvažniji i sigurniji u sebe i konačan rezultat.
Nakon što se vještina savlada, na blogu svima nudim savjete i informacije gdje povoljno nabaviti materijal – tako da se cijeli taj krug nekako veselo zatvori. Preko bloga, inspiracije, želje za stvaranjem, seta za izradu i gotovog proizvoda.

Poklonite želju za stvaranjem – to je krilatica pod kojim nudim ovaj proizvod. Mislim da ga sjajno opisuje. Zvjezdice ili stabalca u kombinaciji ili samostalno mogu činiti divan ukras u dječjoj sobi. Prigodnim odabirom boja, postaju upečatljiv blagdanski ukras kojeg ste sami napravili, u divnom društvu, prenoseći vještinu na najmlađe članove obitelji. Ima li boljeg?

Zvjezdice
Dječja soba je idealan kutak za ukrasiti ovim jednostavnim ukrasom koji dolazi u sivim i bež tonovima. Izbor ovih boja će se uklopiti u svaki šareni kutak. Osmislite sami kako ćete ih objesiti, u jednom nizu ili samostalno… Zvjezdice se mogu kombinirati i u šarenom izboru duginih boja. Odaberite sami boje filca koje će se naći u setu.

Moja šuma
Set, nosi taj naziv jer ste u mogućnosti birati kombinaciju stabalaca za vlastitu šumu. Tu je i opcija odabira i obiteljskog pakiranja za izradu sedam stabalaca…

Čudna šuma
Zvjezdica i dva stabalca su mali i zgodan niz s kojim možete ukrasiti dječju sobu, kutak za igranje, prozor ili ulazna vrata. Slijedite upute i nanižite gotove ukrase na trakicu i objesite negdje…

Objavljeno na večernjakovoj blogosferi.