Još jedan “kako se to radi” u ovako kratkom vremenu. Nemojmo se zavaravati – ova mama stvarno ima vremena na bacanje!
Inače ovdje bih htjela samo naglasiti kako mi je riječ pernica sigurno među deset najdražih. Kad pomislim samo da su ljudi nekoć perima pisali.

Za ovu izvedbu od dvanaest bojica potrebna su tri komada tkanine dimenzija 20×30 cm, jedna puca i još jedan komadić za trakicu ili neka traka ili zgodni konopčić.  Za svaku dodatnu bojicu može se po dužini dodati 2 cm, ili za manje oduzeti, a za kraće male bojice ili pastele – kraća strana smanjiti za 5 cm.
1.       Krpicu od koja će biti džep savinuti na pola s pravom stranom vani i pritisnuti pod peglu.
2.       Kad već palite peglu pritisnite i presavijenu trakicu redom: dulji kraj svinuti prvo na pola, pa otvoriti i svinuti ¼ do polovice, pa drugu  – pritisnuti. Zatim još jednom savinuti na pola, pritisnuti i prošiti.
3.       Pripojiti svinuti džep s nutarnjom krpicom i prošivati džep: prvo na 5 cm od ruba, zatim za svaku bojicu 2 cm i konačno na kraju da ostane 5cm.
4.       Prebrojila sam se brojeći korake u bilježnici tako ovog 4. nema.
5.       Pripojiti i iglicom i trakicu tako da je uška unutra prema bojicama.
6.       Pripojiti  i treću, vanjsku tkaninu da prava strana gleda prema džepu, odnosno da kriva gleda gore.  Prošiti sa svih strana i ostaviti jedan otvor kroz koji će se preokrenuti pernica.
7.       Napunite pernicu bojicama i označite mjesto za pucu. Ušite pucu, pazeći da samo šijete kroz vanjsku treću tkaninu.

 

 

Poklonite pernicu nekoj djevojčici. Sretan rođendan V.

Save

One thought on “Zarolana pernica – kako se to radi”

  1. Jako je slatka baš se vidi da je uredno napravljena! Izvana točkice, unutra cvijeće! Ma predivno!

Comments are closed.