Kako očistiti ljepljive gumene površine

Zašto se to događa, pitala sam se. Gumene površine na raznim uređajima, ručkama i slično s vremenom postanu ljepljivi. Posljedično, sva prašina se na to nalijepi.
Objasnili su mi, to je priroda gume. Njen način propadanja.

Iako sam isprva mislila da se radi samo o nekim jeftinim komadima, da se to neće dogoditi mojoj Prym kukici, jer imam visoko mišljenje o Prym pozamateriji. No evo. Kukica izgleda očajno.

Rješenje do kojeg sam došla nije za uvijek. Obzirom na to da se radi o degradaciji gume, samo je pitanje vremena kada će ponovno postati ljepljiva.
Najbolje je rješenje izbjegavati proizvode s ovakvim gumenim dijelovima.

Kako očistiti ljepljive gumene površine na raznim stvarima, kao što su miš, usb, dijelovi ručki i sl. Važno je napomenuti, da to ne radite dok su uređaji pod naponom.

Čistu krpicu navlažite s glicerinom. Utrljajte na gumenu površinu i ostavite kratko da djeluje, oko pola minute. Zatim pažljivo istrljajte. Ako je moguće nakon toga isperite i operite s otopinom običnog sapuna.
Ako je potrebno, ponovite postupak.

kako očistiti ljepljivu gumu
kako očistiti ljepljivu gumu

Gdje naći glicerin? Glicerol, glicerin se može naći u ljekarnama kao galenski proizvod. U Zagrebačkim gradskim ljekarnama ga se može dobiti u bočici, pakiranju od 60 g, po cijeni oko 12 kn. To će biti sasvim dovoljno za ove recepte.

Glicerin ćete iskoristiti i za izradu vlastite sapunice za balone. https://100bofora.net/napravite-sami-sapunicu-za-puhanje-balona-s-nekoliko-testiranih-recepata/